Sastojci za podlogu:
200 gr mljevenog Oreo keksa (ili nekog drugog po vasoj zelji)
8o gr omeksalom maslaca
Sastojci za krem:
2 kesice praha za slag pjenu
2 dcl mlijeka
2 vanil secera
2 kasike secera u prahu
malo ribane korice limuna i limete
500 gr mascarpone sira (moze i krem sir)
10 gr zelatina (Goveđi)
Malina preliv:
2 dcl soka od maline
1 kesica crvenog praha za preljev torte
Za dekoraciju:
maline, listici mente, limeta
Priprema:
Keks i maslac dobro ozmijesati da se uvezu pa ih ravnomjerno rasporediti po dnu kalupa..Umutiti prah za slag pjenu sa mlijekom, seceom u prahu i vanil secerom pa zatim dodati i malo ribane korice limuna i limete..Nakon toga dodati mascarpone i zelatinu pripremljenu prema uputi na vrecici..Sjediniti sve i preliti preko podloge..Ostaviti u frizideru da zelatina pocne da veze pa onda preliti sa malina prelivom..U sok od maline dodati prah iz vrecice i sve izmijesati da nema grudvica..Zatim staviti na laganu temperaturu i zagrijavati uz neprestano mjesanje..Kada sadrzaj pocne da se zgusnjava, skloniti sa sporeta, malo ohladiti i preliti preko krema..Vratiti u frizider jos sat vremena pa onda skinuti obruc od kalupa ..Dekorisati malinama, listivima mente i limetom..
Prijatno!
Autor: Anita Mehičić
Tortekolaci.com