Prekrasna ,socna torta s puno cokolade,za svaku priliku..Pravila moja sestra:)
Potrebno:
-150 gr margarina
-200gr secera
-150gr cokolade za kuhanje
-8 jaja
-150gr brasna
-pr za pecivo
-1 vanilin secer
fil:
-100gr marmelade od marelice,moze i jagoda
glazura:
-200gr cokolade
-200gr margarina
-3 kasike secera u prahu
Priprema:
-Odvojiti bjelanca od zumanaca
-U zumanca staviti secer i vanilin secer..mijesati dok se ne istopi
-Od bjelanaca umutiti snijeg pa ga dodati u zumanca
-Cokoladu istopiti na pari,i nju dodati u smjesu
-Dodati brasno i pr za pecivo
-Sve zajedno umutiti u smjesu
-Prebaciti u kalup s pek papirom i peci
-Ispeceni,ohladjeni biskvit presjeci na dva dijela
-Mazati marmeladu,(koja je prethodno zagrijana i rastopljena sa jednom kasikom vode.). po prvoj kori,prekloptiti drugom korom
-Preliti citavu tortu sa istopljenim margarinom ,cokoladom i secerom
http://isprobanirecepti.weebly.com/
Potrebno:
-150 gr margarina
-200gr secera
-150gr cokolade za kuhanje
-8 jaja
-150gr brasna
-pr za pecivo
-1 vanilin secer
fil:
-100gr marmelade od marelice,moze i jagoda
glazura:
-200gr cokolade
-200gr margarina
-3 kasike secera u prahu
Priprema:
-Odvojiti bjelanca od zumanaca
-U zumanca staviti secer i vanilin secer..mijesati dok se ne istopi
-Od bjelanaca umutiti snijeg pa ga dodati u zumanca
-Cokoladu istopiti na pari,i nju dodati u smjesu
-Dodati brasno i pr za pecivo
-Sve zajedno umutiti u smjesu
-Prebaciti u kalup s pek papirom i peci
-Ispeceni,ohladjeni biskvit presjeci na dva dijela
-Mazati marmeladu,(koja je prethodno zagrijana i rastopljena sa jednom kasikom vode.). po prvoj kori,prekloptiti drugom korom
-Preliti citavu tortu sa istopljenim margarinom ,cokoladom i secerom
http://isprobanirecepti.weebly.com/