Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Čokoladu natrgajte i otopite na pari. Uzmite 4 jaja i odvojite žumanjke od bjelanjaka. Preostala dva jaja razbijte cijela, dodajte 4 žumanjka i šećer i tucite dok smjesa ne pobijeli. Sklonite čokoladu s vatre i dodajte jaja. Nastavite tući da se jaja ne bi skuhala. Dodajte maslac narezan na kockice i dobro izmiješajte.
Istucite bjelanjke u snijeg. Pažljivo ih dodajte smjesi s čokoladom da ne razbijete snijeg. Izlijte smjesu u kalup namazan maslacem, stavite u pećnicu i pecite 30 do 35 minuta. Provjerite vrškom noža je li kolač pečen (nož mora biti suh kada ga izvučete).
Izvadite kolač iz pećnice, ohladite ga i izvadite iz kalupa.
Gastrofan.com
Gastrofan.com