Ne zaboravi Like and Share

Prirodni lijekovi od hibiskusa

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Hibiskus je ljekovita biljka koju su stari Egipćani koristili za liječenje respiratornih i kardiovaskularnih bolesti. Čaj od hibiskusa je bio omiljeno piće egipatskih faraona, a Egipćanke su od cvjetova hisbiskusa pripravljale kozmetičke preparate,
Biljka hibiskus ima više naziva, a neki od njih su kineska ruža ili afrička malva. U našim krajevima cvjeta od kasnog proljeća do rane jeseni.
Hibiskus sadrži veliki broj aminokiselina, od kojih je šest izuzetno važno za čovjekovo zdravlje. Uz to je jako dobar izvor vitamina C i željeza. Sadrži također i voće kiseline koje imaju laksativna svojstva.
Dokazano je da hibiskus povećava apetit i pomaže u izbacivanju viška vode iz organizma. Također ublažava simptome grupe i prehlade, snižava krvni tlak, pomaže kod bolova u stomaku, jača imunitet, ubrzava metabolizam, pročišćava jetru i jako je dobar za detoksikaciju organizma. Stoga ukoliko imate neke od gore navedenih problema, prije primjene sintetičkih lijekova pokušajte ublažiti simptome sa ovim prirodnim lijekom čije recepte donosimo u nastavku.
Prirodni lijek od hibiskusa kod menstrualnih bolova

Sastojci:
  • 2 dl vode
  • 1 žličica suhog cvijeta hibiskusa
Priprema:
Suhi cvijet hibiskusa preliti sa proključalom vodom i ostaviti 15-ak minuta dok ne poprimi tamno crvenu boju, te ocijediti. Po želji dodati i malo šećera i piti do 3 čaše dnevno. Osim što ovaj čaj pomaže kod menstrualnih tegoba, jako je dobar kod problema sa cirkulacijim i za reguliranje krvnog tlaka.
Hladni čaj od hibiskusa za detoksikaciju
Sastojci:
  • 2 dl vode
  • 1 žličica suhoh cvijeta hibiskusa
  • svježi sok od naranče
Priprema:
Suhi cvijet hibiskusa preliti sa proključalom vodom i ostaviti 5 minuta u poklopljenoj posudi. Čaj ocijediti i ostaviti da se ohladi. U hladan čaj dodati svježi sok od naranče i po želji šećera i leda. Ovaj čaj je jako dobar za vruće ljetne dane i za detoksikaciju organizma.
Oblog od hibiskusa protiv otoka
U posudi zgnječiti šaku svježih cvjetova i listova i dodati malo hladnog čaja i sve zajedno pomiješati. Sa smjesom natopiti gazu, staviti na otečeno mjesto i držati preko noći.
Recepti-svijeta.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss