Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 2 vanilije
- naribana korica od limuna
- 4 žlice brašna
- 1 žlica griza
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice ulja
- 3 žlice mlijeka
Žumanjke pomiješati sa šećerom i vanilija šećerom, dodati ostale sastojke i na kraju pjenasto umućene bjelanjke. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti smjesu. Peći na 180˚C oko 40 minuta. Ostaviti biskvit da se ohladi i prerezati ga na pola.
Bijela krema:
- 850 gr ananasa (konzerva)
- 2 dl vode
- 4 žlice šećera
- 4 žlice gustina
- 2,5 dl vrhnja
Šećer i gustin dobro pomiješati u vodi i smjesu skuhati u soku od ananasa. Kada se krema skuha ostaviti da se ohladi i dodati umućeno vrhnje za šlag.
Žuta krema:
- 3 žumanca
- 2 vanilija šećera
- 4 žlice šećera
- 4 žlice gustina
- 4 dl mlijeka
- 2,5 dl vrhnja za šlag
Pomiješati dobro žumanjke sa šećerom, vanilija šećerom i gustinom te skuhati u mlijeku. Kada se krema ohladi dodati umućeno vrhnje za šlag.
2 banane isjeckajte na kolutiće i nakapajte limunovim sokom da ne potamne te ih pospite sa šećerom.
Tortu slagati: biskvit – bijela krema – ananas (lagano ga utisnite u kremu) – biskvit – žuta krema – banane – umućeni šlag po vrhu i okolo torte.
Za kraj naribajte krupno jednu bijelu čokoladu te tortu ukrasite sa svih strana.
2 banane isjeckajte na kolutiće i nakapajte limunovim sokom da ne potamne te ih pospite sa šećerom.
Tortu slagati: biskvit – bijela krema – ananas (lagano ga utisnite u kremu) – biskvit – žuta krema – banane – umućeni šlag po vrhu i okolo torte.
Za kraj naribajte krupno jednu bijelu čokoladu te tortu ukrasite sa svih strana.
Recepti-svijeta.com