Ne zaboravi Like and Share

Kolač sa jagodama i jogurtom

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...

Sastojci

Kora
četiri
jaja
175g
šećera
80g
brašna
80g
gustina
jedna
mala kašika praška za pecivo
tri
kašike hladne vode
Fil
400g
jogurta
400ml
vrhnja za šlag
-
sok od jednog limuna
jedan
vanilin šećer
150g
šećera
jedno
pakovanje goveđe želatine u prahu ili 6 listića želatina
500g
malina ili jagoda

Kolač sa jagodama ili malinama. 

Način pripreme

Kora:

Bjelance sa 3 kašike hladne vode umutiti u čvrst snijeg.

Posebno umutiti žumance sa šećerom, pa dodati prosijano brašno gustin i prašak za pecivo. Polako izmiješati, zatim dodati bjelance. Sve lijepo izmiješati da se sastojci sjedine.

Istresti u okrugli kalup 26 cm peći u zagrijanoj rerni na 170°C 35-40 minuta.

Koru izvaditi, presjeći na pola da dobijete dvije kore. Jednu možete zamrznuti za drugi put.



Fil

Jogurt, šećer, vanilin šećer umutiti, dodati želatin i dobro izmiješati. Zatim umutiti vrhnje za šlag sa malo šećera, pa dodati u jogurt. Zatim dodati i isječene jagode i sve polako izmiješati. Staviti koru u kalup, preliti filom i ostaviti jedno 2 sata u frižider.

Kada se torta ohladila, napraviti preliv za totre, malo ohladiti i preliti preko kolača. Ukrasiti po želji.

 Bosanskikuhar.ba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss