Način pripreme
Jaja, šećer, vanile extrat, so i espresso, izmiksati na pjenasto.Dodati rastopljeni puter, brašno, kakao i prašak za pecivo.
Ponovo izmiksati, paziti da ne ostanu grudvice.
Springform Ø 26cm prekriti backpapirom, a okolicu premazati margarinom i na tanko posuti brašnom.
Peipremljenu masu uliti i kašikom površinu mase izravnati.
Peći cca.15-20 min. na 180°C.
Dok se biskvit peče, pripremati karamel.
Sve navedene sastojke (bez oraha) staviti u manju šerpicu i uz stalno miješanje sačekati da minut prokuha.
Dodati orahe izmiješati i skloniti sa ringle.
Na do pola pečen biskvit preliti vrućom karamel masom i ponovo vratiti u rernu i nastaviti peći na 180°C ca.15 -20 min.
Sastojci
Biskvit
dva
jaja
180g
smeđeg šećera
jedan
vanila extrat
-
prstohvat soli
dvije
kašike espresso
110g
rastopljenog putera
90g
brasna
75g
kakaa
pola
vrećice praška za pecivo
|
Karamel
110g
putera
100g
smeđeg šećera
50g
meda
dvije
kašike slatkog vrhnja
-
prstohvat soli
200g
oraha
|
Bosanskikuhar.ba