Palačinke čuvaju svoj status omiljene poslastice zahvaljujući brojnim vrstama punjenja. Međutim, evo jednog posebnog fila koji, iako bez šećera, može da postane konkurencija...
Sastojci:
180g lešnika (tostiranih)
100ml mleka
40 g maslaca
šaka suvog grožđa (po želji)
malo čokolade za kuvanje
Priprema:
Suvo grožđe prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekša. Lešnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lešnike preko krpe da im se skinu ljuske. Oguljene i tostirane lešnike sameljite, pa ih prelijte kipućim mlekom i dodajte maslac pa sve izmešajte. Omekšalo suvo grožđe sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lešnike prelivene mlekom.
Sve dobro izmešajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuvanje.
Sastojci:
180g lešnika (tostiranih)
100ml mleka
40 g maslaca
šaka suvog grožđa (po želji)
malo čokolade za kuvanje
Priprema:
Suvo grožđe prelijte toplom vodom i ostavite oko pola sata da omekša. Lešnike stavite u kalup za tortu i pecite u rerni 10 minuta na 180 stepeni. Potom ih istresite na kuhinjsku krpu, presavijte je i rolajte lešnike preko krpe da im se skinu ljuske. Oguljene i tostirane lešnike sameljite, pa ih prelijte kipućim mlekom i dodajte maslac pa sve izmešajte. Omekšalo suvo grožđe sameljite u multipraktiku i dodajte ih u lešnike prelivene mlekom.
Sve dobro izmešajte i punjenje je gotovo! Zarolane i punjene palačinke prelijte s malo otopljene čokolade za kuvanje.
Izvor: Prilagođeno sa Zadovoljna.hr