Sastojci za biskvit:
5 jaja
150 gr secera
100 gr brasna
0,5 praska za pecivo
2 vanil secera
50 gr kakaoa
5 kasika mlijeka
Za preljev preko biskvita:
100 gr cokolade
1 dcl mlijeka
Krem:
500 gr krem sira
50 gr secera u prahu
4 vanil secera
1 dcl vrhnja za slag
Za dekoraciju:
100 gr mlijecne cokolade
50 gr bijele cokolade
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom i vanil secerom, dodati zatim mlijeko. Pomijesati brasno, prasak za pecivo i kakao pa lagano dodavati u umucena jaja, sjediniti i ispeci. Kada se bisvit ohladi rasjeci ga na dva dijela. Pomijesati mlijeko, dodati cokoladu i staviti na laganu temperaturu da se cokolada otopi i sa tim natopiti kore. Umutiti vrhnje za slag sa vanil secerom i secerom u prahu. Dodati sir i sjediniti. Staviti u kalup pola biskvita pa preljev pa pola kreme i ponoviti postupak. Kada se torta ohladi skinuti obruc od kalupa i dekorisati tortu. Otopiti na pari posebno mlijecnu cokoladu, posebno bijelu.
Na pek papir staviti malo mlijecne cokolade, pa u sredinu te mlijecne malo bijele cokolade i onda cackalicom sarati po cokoladi i praviti zeljene oblike. Staviti te oblike u frizider i kada se stegnu skinuti ih sa pek papira i polijepiti po torti.
Prijatno!
Autor:
Anita Mehičić