Sastojci za biskvit:
4 jaja
4 kasike secera
4 kasike kakaa
4 kasike brasna
4 kasike ulja
4 kasike mlijeka
pola praska za pecivo
2 vanil secera
100 gr mljevenih oraha
50 gr tamne cokolade
Za preliv biskvita:
1 dcl cokoladnog mlijeka i 50 gr tamne cokolade
Za prvi krem:
500 gr krem sira
2 kasike secera u prahu
2 vanil secera
300 gr tamne cokolade
Za drugi krem:
500 gr krem sira
2 kasike secera u prahu
2 vanil secera
300 gr mlijecne cokolade
Za treci krem:
500 gr krem sira
2 kasike secera u prahu
2 vanil secera
300 gr bijele cokolade
Za dekoraciju:
4 dcl vrhnja za slag
drobljena cokolada
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom i vanil secerom. Dodati zatim ulje i mlijeko, te cokoladu otopljenu na pari. Pomijesati brasno, kakao, orahe i prasak za pecivo pa lagano dodavati u umucena jaja. Sjediniti i istresti u kalup na pek papir. Peci na 180 C desetak minuta, dok se biskvit ne bude odvajao od pek papira. Ohladiti biskvit i preliti ga sa 1 dcl cokoladnog mlijeka u kome je otopljeno 50 gr tamne cokolade. Tamnu cokoladu za krem otopiti na pari. Izmiksati sir, secer i vanil secer te dodati cokoladu, sjediniti i staviti preko biskvita. Druga i treca krema se rade po istom postupku kao i prva. Dekorisati tortu sa slagom i drobljenom cokoladom.
Prijatno!
Autor: Anita Mehičić
Tortekolaci.com