Recept za tortu Kinder bueano kojoj se najviše vesele djeca
Sastojci za biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 4 žlice brašna
- 6 žlice šećera
Dodatni sastojci:
- 100 gr nutelle
- lješnjaci
- petit buerre keks
Bjelanjke umutiti sa šećerom i lagano žlicom umiješati brašno. Kalup za torte (32 cm) obložiti papirom za pečenje, premazati ga margarinom i posuti sa lješnjacima. Smjesu za biskvit rasporediti preko lješnjaka i peći na 180ºC 15 minuta. Kada je gotovo preko lješnjaka premazati nutellu i poslagati petit buerre keks.
Sastojci za kremu:
- 1 l mlijeka
- 8 žlica gustina
- 6 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 1 puding od vanilije
- 200 gr margarina
- 3 vanilija šećera
- 100 gr čokolade za kuhanje
Kremu skuhati i kada se ohladi pomiješati sa margarinom. Potom smjesu podjeliti na dva dijela i u jedan dodati otopljenu čokoladu za kuhanje. Preko keksa premazati bijelu kremu, zatim tamnu kremu. Na kraju umutiti 2,5 dl slatkog vrhnja za šlag i premazati preko kreme. Ukrasiti po želji.
Recepti-svijeta.com