Mirjanin predivan recept za pripremu kolača Ruske kape ili Šubare.
Sastojci za biskvit:
- 8 jaja
- 250 gr šećera
- 8 žlica mlake vode
- 250 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa
U posudi pomiješati žumanjke i šećer, pa dodati sve ostale sastojke i snijeg od bjelanjaka. Veliki pleh za pečenje prekriti papirom za pečenje i rasporediti smjesu za biskvit. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ºC i peći oko 25 minuta (probati čačkalicom da li je gotovo). Pečen biskvit izvaditi na rešetku da hladi.
Sastojci za kremu:
- 500 ml mlijeka
- 3 žlice brašna
- 2 žlice gustina
- 150 šećera
- 250 gr maslaca
- kokos i čokolada za ukrašavanje
U posudu staviti mlijeko,odvojiti malo da se razmuti brašno i šećer, pa tako razmućeno bez grudica sipati u uzavrelo mlijeko. Skuhati kremu i ostaviti da se ohladi . Dodati izrađen maslac i dobro izraditi nadjev,da se dobije fina svilenkasta krema.
Od biskvita (ohlađenog) čašicom ili nekim drugim okruglim pomagalom vaditi krugove.
Svaki krug presjeći na pola,premazati nadjevom,spojiti, zatim da premazati i okolo te uvaljati u kokos i odložiti na stranu. Uraditi isto tako i sa preostalim okruglim biskvitima. Čokoladu otopiti na pari i dodati nekoliko kapi ulja. Malom žličicom polako popuniti vrh svake šubarice. Ostaviti da se čokolada stegne, pa poslužiti.
Od biskvita (ohlađenog) čašicom ili nekim drugim okruglim pomagalom vaditi krugove.
Svaki krug presjeći na pola,premazati nadjevom,spojiti, zatim da premazati i okolo te uvaljati u kokos i odložiti na stranu. Uraditi isto tako i sa preostalim okruglim biskvitima. Čokoladu otopiti na pari i dodati nekoliko kapi ulja. Malom žličicom polako popuniti vrh svake šubarice. Ostaviti da se čokolada stegne, pa poslužiti.
http://ruza123-cooking.blogspot.com/