Biskvit:
Ispecite biskvit u velikoj tepsiji (kao za rolat), pola sata na 180 C. Obvezno stavite masni papir prije biskvita.
• limenka konzerviranih bresaka od 850 gr
• sok od jednog limuna
• 3 žlice brašna
• 150 gr šećera
• 250 gr maslaca
• sok od jednog limuna
• 3 žlice brašna
• 150 gr šećera
• 250 gr maslaca
Sok od konzerviranih bresaka i procijeđeni sok od jednog limuna stavite na laganu vatru da uzavrije. U to dodajte izmiješane 3 žlice brašna, šećer i 1 dcl vode. Miješajte na laganoj vatri (ja to radim mikserom) sve dok smjesa ne uzavrije i dok se ne zgusne (otprilike pet minuta). Kad se krema ohladi dodajte pjenasto umućeni maslac.
Biskvit prerežite na tri jednaka dijela. Prvi namažite marmeladom od bresaka ili marelica, namažite kremom, dodajte sitno nasjeckane breskve pa to ponovite i sa drugom korom biskvita. Treću koru namažite marmeladom, premažite kremom pa cijeli kolač premažite šlagom. Po vrhu ukrasite voćem i uživajte.
Biskvit prerežite na tri jednaka dijela. Prvi namažite marmeladom od bresaka ili marelica, namažite kremom, dodajte sitno nasjeckane breskve pa to ponovite i sa drugom korom biskvita. Treću koru namažite marmeladom, premažite kremom pa cijeli kolač premažite šlagom. Po vrhu ukrasite voćem i uživajte.
Recepti-svijeta.com