Sastojci:
- Avokado
- Limun
- Salata (vrsta po želji)
- Šeri-paradajz
- Hljeb po želji
Postupak:
– avokado prepoloviti, izvaditi košpicu, izdubiti sredinu i staviti je u zdjelu, izgnječiti i dodati malo soka od limuna i soli
– napraviti dresing za salatu tako što se stavi maslinovog ulja i limunovog soka u omjeru 3:1, dodaju se začini po želji (so, biber, vlasac)
– salatu staviti u zdjelu i politi dresingom (ne pretjerivati s dresingom i ne miješati kada se prelije)
– na krišku hljeba namazati namaz od avokada, staviti tunjevinu, staviti salatu i poklopiti drugom kriškom hljeba
Savjeti:
– nikada nemojte koristiti mesne prerađevine, kao što su salame, hrenovke, paštete i sl.
– nikada nemojte koristiti majonezu i slične namaze, radije sami pravite namaze
– tunjevinu možete zamijeniti pilećim ili purećim filetima
– koristite hljeb od integralnih žitarica kada god ste u mogućnosti
Dobrekalorije.ba