KORA: 300gr.mljevenog plazma keksa
125gr. maslaca
150ml. mlijeka
FIL: 500gr. svjezeg sira
250ml. slatke pavlake
300.gr prah secera
2 kesice zelatina (oko 40 gr) biljni ili govedji zelatin,naravno
300gr. jagoda (ili nekog drugog voca po zelji)
GLAZURA: 1 preliv za torte (mala kesica Dr.Oetker) crveni-upustvo za upotrebu na kesici
Priprema: 1.KORA: umutiti 300 gr.mljevenog plazma keksa sa 125 gr.rastopljenog putera i 150gr.mlijeka.
Na tanjir za seviranje staviti obruc(od kalupa za torte) precnika 28cm i rastanjiti keks na dno.
2.FIL:Umutiti 250ml.slatke pavlake i u to dodati 500gr.krem sira i 300gr.prah secera.Dve kesice zelatina preliti sa 10 kasika hladne vode i pustiti da nabubri 10 min.Zatim zagrijati zelatin (ne kuhati) neprestano mjesajuci dok se zelatin ne rastopi.Polako sipati u prethodno umucenu masu.Prefilovati preko kore od keksa i staviti u frizider da se stegne.
3.GLAZURA:3.Jagode nasjeci na listice i poredati preko fila.Kesicu preliva za torte pomjesati sa 3kas. secera i uz neprestano mjesanje dodavati 500ml vode. Zagrijavati do tacke kljucanja .Ostaviti da se malo prohladi.Kad tecnost pocne da se zelira preliti tortu od sredine ka krajevima.Staviti ponovo u frizider.
Prije sluzenja skinuti obruc.