Biskvit:
- 250 gr maslaca
- 250 gr šećera
- 300 gr brašna
- malo manje od vrećice praška za pecivo
- 6 jaja
- 2 vanilija šećera
- 10 dg listića badema
- malo cimeta
- prstohvat soli
Žumanjke dobro pomiješati sa 150 gr šećera i dodati omekšali maslac. Kada se dobro pomiješa uz stalno miješanje dodati 1 vanilija šećer , brašno i prašak za pecivo. U posebnoj posudi izraditi snijeg od bjelanjaka, dodati 100 gr šećera, prstohvat soli, cimeta i 1 vanilija šećer. U kalup za torte koji ste premazali sa uljem i posuli sa malo brašna dodati ¼ smjese za žumanjcima i preko nje ¼ smjese od bjelanjaka i posuti sa malo listića badema. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 ˚C (160 ˚C ukoliko je pećnica sa ventilatorom) i peći oko 15 minuta. Na isti način ispeći još 3 kore.
Krema od jagoda:
- 700 gr svježih jagoda
- 150 gr šećera
- 1 lit vrhnja za šlag
Od vrhnja za šlag pripremiti šlag i podijeliti na dva dijela. U prvu polovinu dodati sitno nasjeckane jagode. Potom slagati tortu – biskvit – krema sa jagodama- šlag- biskvit i ponoviti sve do kraja. Staviti tortu u hladnjak da se dobro ohladi i ukrasiti po želji.
Napomena: po želji jagode možete zamijeniti i nekim drugim crvenim voćem poput ribizli, malina….
Recepti-svijeta.com