Za biskvit:
2 jaja90 g secera
90 g brasna
Za kremu:
1 puding od jagode
1/2 l mljeka
40 g secera
Desetak jagoda
3 VK marmelade od jagode
Slag za dekoraciju
Umutiti pjenasto jaja sa 2 VK vruce vode, dodati secer i nastaviti dalje mutiti da se dobije gusta masa. Zatim pazljivo dodati prosijano brasno i sve kasikom polako izmjesati. Pleh promjera 24-26 cm podmazati i posuti brasnom, izliti smjesu i peci na 190°C oko 15-20 min. Biskvit ostaviti da se ohladi.
Skuhati puding u 1/2 l mljeka i povremeno promjesati dok se hladi ali paziti da ne postane cvrsta masa.
Ocistit jagode i narezati na pola ili po zelji. Ohladjeni biskvit premazati marmeladom, zatim pudingom, poredati jagode i na kraju ukrasiti slagom. Ostaviti u frizideru oko sad vremena da se stegne puding.
Helena-isprobanirecepti.blogspot.com