Sastojci:
- 500 gr petit beurre keksa
- 4 banane
- 2 pudinga od vanilije
- 9 dcl mlijeka
- 20 dkg oraha
- 1 maslac
- 2 dl vrhnja za šlag
- 2 vrećice šlaga
- 1 kremfix
- 6 žlica nutelle
Priprema:
Orahe sameljite i pomješajte sa 1 vanilija šećerom, 2 žlice šećera i to dodajte u 1 dcl prokuhanog mlijeka. Promiješajte nekoliko puta te uklonite s vatre. U 6 dcl mlijeka skuhajte 2 pudinga u koja ste umiješali 2 žlice šećera i malo mlijeka da smjesa bude tekuća. Maslac pjenasto umutite sa 20 dkg šećera u prahu. Pola pjenasto umućenog maslaca dodajte ohlađenim orasima, a pola dodajte u skuhani i ohlađeni puding. U smjesu pudinga i masla lagano umutite i 2 dcl umućenog vrhnja za šlag. Smjesa će tako biti laganija i pjenastija.
U mlijeko i rum (1 dcl mlijeka i malo ruma) natopite keks. Slažite red po red, keks, krema od oraha, narezane banane (na njih stavite nekoliko kapi limunovog soka i neće pocrniti), krema od vanilija pudinga. Ponovite postupak i na vrhu završite sa keksom, premažite sa nutellom i prekrijte sa umućenim šlagom i kremfix-om.
Recepti-svijeta.com