Kolačići su zaista jednostavni za pripremu, ne trebaju se peći. Uz sve to svi oni koji zbog raznih alergija izbjegavaju jaja ili brašno (gluten) u kolačima, bez problema se mogu počastiti sa ovom savršenom čokoladnom delicijom! Bez glutena, bez jaja….i jakoooo kalorično .
Sastojci :
- 2,5 dl vrhnja za šlag
- 500 g tamne čokolade
Za ukrašavanje:
- kakao u prahu
- mljeveni lješnjaci
Priprema:
U posudu staviti vrhnje i natrgati čokoladu na komade. Kuhati do vrenja i ukloniti sa vatre. Dobro pomiješati da sva čokolada otopi. Staviti u hladnjak da se smjesa stisne. Zatim oblikovati kuglice i uvaljati ih u tamni kakao ili mljevene lješnjake.
Dodatni savjet: Ukoliko ne volite gorki okus tamne čokolade možete kombinirati u sastojcima mliječnu čokoladu ili u smjesu dodati i malo šećera u prahu.
Recepti-svijeta.com