Ne zaboravi Like and Share

Karamel torta sa višnjama i čokoladom

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Kora:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašika brašna
  • 2 kašike gustina
  • 2 kašike kakaoa
  • prstohvat soli
  • 1 kesica praška za pecivo
Krem:
  • 7 kašika šećera
  • 300 ml mleka
  • 1 kašika gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kesica goveđe  želatine
  • 100 ml soka od višanja ( od kompota )
  • 100 gr crne čokolade
  • 300 gr višanja iz kompota
  • 200 ml slatke pavlake
Sirup:
  • 200 ml vode
  • 5 kašika šećera
  • po želji sok od limuna
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom, pa dodavati žumanca, takodje uz mućenje.
na kraju dodati brašno, kakao, gustin i prašak za pecivo.
Sve sjediniti varjačom ili lopaticom.
Istresti sve u obložen pleh 28cm prečnika i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Ohladiti pečen biskvit pa ga preseći horizontalno na dva dela.
Pomešati gustin sa malo hladnog mleka.
Karamelizovati 7 kašika šećera, zatim dodati tolo mleko i ostaviti da se otopi sve zajedno.
Kada se otopilo i mleko vri zakuvati rastopljen gustin u vodi.
Na tihoj vatri kuvati da se zgusne pa skloniti sa vatre.
Kada se prohladi, da nije baš vrelo umutiti mikserom, da se dobije penast krem.
Ostaviti da se ohladi.
Želatin potopiti u 100 ml sok od višanja i ostaviti da nabubri 10 minuta.
Zatim staviti na vatru i otopiti ga. Nikako da provri,s amo da se granule otope i postane providno ko voda.
Ostaviti da se ohladi, ali da se ne stegne.
Ohladjenom kremu dodati ovaj želatin u mutiti.
Dodati ulupanu slatku pavlaku,zatim višnje i na kraju iseckanu čokoladu.
Sve promešati.
U kalup u kojem ste pekli koru staviti foliju, pa koru, ceo krem sa višnjama i poklopiti drugom korom.
Obe kore isprskati sirupom koji ste napravili ( prokuvali vodu i šećer i po želji dodali sok od limuna, pa ohladili ).
Ostaviti preko noći u frižieder, da se dobro stegne pa sutradan dekorisati i služiti.
brzikolaci.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss