Sastojci:
- 6 belanaca
- prstohvat soli
- 5 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 3 kašike Neskuika ( po želji )
- 4 kašike džema od jagoda ( može i drugi džem, meni je lepše ako je od višanja jer malo kisi )
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
Ulupati belanca sa solju, pa postepeno dodavati šećer uz lupanje.
Na kraju dodati brašno i sjediniti varjačom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni pa na papir za pečenje posuti Neskvik i onda istresti pola smese za koru.
Peći 15 – 20 minuta. Pleh je prečnika 20 cm. tako peći dve kore ili jednu pa preseći.
Prvu koru premazati džemom, pa ulupati slatku pavlaku i naneti na džem.
odgore poklopiti drugom korom, pa dekorisati po želji.
Odgore može opet džem, voće, šlag, šlag krem od vanile pa voće. Apsolutno po vašoj želji.
Ohladiti dobro pa poslužiti.
Ulupati belanca sa solju, pa postepeno dodavati šećer uz lupanje.
Na kraju dodati brašno i sjediniti varjačom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni pa na papir za pečenje posuti Neskvik i onda istresti pola smese za koru.
Peći 15 – 20 minuta. Pleh je prečnika 20 cm. tako peći dve kore ili jednu pa preseći.
Prvu koru premazati džemom, pa ulupati slatku pavlaku i naneti na džem.
odgore poklopiti drugom korom, pa dekorisati po želji.
Odgore može opet džem, voće, šlag, šlag krem od vanile pa voće. Apsolutno po vašoj želji.
Ohladiti dobro pa poslužiti.
brzikolaci.com