Ne zaboravi Like and Share

Julka šnite

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...


  • SASTOJCI
  • 1 pakiranje lisnatod tijesta
  • 200 g šećera
  • 6 jaja
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 150 g mljevenih oraha
  • 6 dl mlijeka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 3 žlice gustina
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • korica 1 limuna
  • 1 vanilin šećer




Recept – Julka šnite
Autor: Marina Pranjić
Oba lista lisnatog tijesta ispecite na obrnutoj strani tepsije.
Priprema biskvita
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke pomiješajte sa šećerom i miješajte električnim mikserom pa im dodajte ribanu čokoladu.
Mljevene orahe i snijeg od bjelanaka pridružite smjesi sa žumanjcima lagano miješajući.
Dobivenu smjesu za biskvit izlijte u tepsiju koju ste prekrili papirom za pečenje.
Pecite na 180°C oko 30 minuta.
Pečeni biskvit izvadite i ohladite.
Priprema kreme
U 6 dl mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin sa pola dl mlijeka.
Dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte mikserom da ne ostanu grudice.
Kad je krema gotova stavite je da se ohladi.
Ohlađenoj kremi polagano dodajite pjenasto umućen margarin, vaniloin šećer, koricu limuna i šećer u prahu.
Slaganje Julka šnite
Julka šnite slažite na sljedeći način: 1 lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme i drugo lisnato tijesto.
Po vrhu ukrasite šećerom u prahu ili dr. dodatkom po želji.

Kolaci.eu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss