Potrebno:
200 ml mlijeka
40 g zobenih pahuljica
100 g integralnog brašna
80 g bijelog pšeničnog brašna
100 gr kukuruza
Jedno jaje
3-4 komada sušenog paradajza
1 kafena kašika soli
1 kafena kašika origana
1 kafena kašika praška za pecivo
2 kašike ulja
150-200 g kuhane piletine isjeckane na komadice
Priprema:
Zobene paguljice stavite u mlijeko i ostavite da omekšaju 15-20 min
Dodajte sve sastojke osim mesa i izmješajte
Na kraju dodajte meso te sve zajedno promješajte
Punite forme za mafine do 2/3 i pecite na 200°C oko 25 min
Idealno za ponijeti na izlet, posao, a mogu zamrzavati i koristiti kasnije
Savjet:
Jelo je idealno i za ishranu djece, ukoliko nisu alergična na neki od sastojaka
Ako se radi o manjoj djeci, piletinu prije stavljanja u smjesu možete izblendati, tako da mogu žvakati bez problema.
Pripremila: Emina Okanović-Čivić
Dobrekalorije.ba
200 ml mlijeka
40 g zobenih pahuljica
100 g integralnog brašna
80 g bijelog pšeničnog brašna
100 gr kukuruza
Jedno jaje
3-4 komada sušenog paradajza
1 kafena kašika soli
1 kafena kašika origana
1 kafena kašika praška za pecivo
2 kašike ulja
150-200 g kuhane piletine isjeckane na komadice
Priprema:
Zobene paguljice stavite u mlijeko i ostavite da omekšaju 15-20 min
Dodajte sve sastojke osim mesa i izmješajte
Na kraju dodajte meso te sve zajedno promješajte
Punite forme za mafine do 2/3 i pecite na 200°C oko 25 min
Idealno za ponijeti na izlet, posao, a mogu zamrzavati i koristiti kasnije
Savjet:
Jelo je idealno i za ishranu djece, ukoliko nisu alergična na neki od sastojaka
Ako se radi o manjoj djeci, piletinu prije stavljanja u smjesu možete izblendati, tako da mogu žvakati bez problema.
Pripremila: Emina Okanović-Čivić
Dobrekalorije.ba