- TIJESTO
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica brašna
- NADJEV
- 1 l mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 3 žlice škrobnog brašna
- 3 žlice brašna
- 8 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 l vrhnja za šlag
Autor: Vahdeta Kartal
Tijesto za Areine kremšnite
Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Umutiti žumanjke te dodati 5 žlica šećera, 5 žlica brašna i umućeni snijeg od bjelanjaka.
Lagano izjednačiti smjesu i peći na 250 °C 15 do 20 minuta.
Nadjev za Areine kremšnite
Umutiti 6 žumanjaka s osam žlica šećera.
U smjesu sa žumanjcima dodati 2 dl mlijeka.
Lagano izjednačiti mikserom, dodati 3 žlice škrobnog brašna, 3 žlice brašna i 8 žlica šećera.
Ostatak mlijeka staviti da prokuha.
U prokuhano mlijeko izliti smjesu koju smo predhodno umutili te lagano miješati do određene gustoće.
U toplu smjesu lagano umiješati snijeg od 6 bjelanjaka.
Posebno umutiti 1/2 l vrhnja za šlag.
1/3 staviti u smjesu a ostatak šlaga staviti kao ukras.
Slaganje Areinih kremšnita
Dobiveni biskvit prepoloviti na 2 dijela.
Jedan dio staviti u pleh, a drugi dio kore isjeći na kocke.
Na prvi dio kore staviti žuti fil.
Na taj fil staviti šlag te poredati izrezane kocke od kore.