Recept za ruske kape – šubarice
PRIPREMA BISKVITA
Jajima odvojite žumanjke i bjelanjke pa samo žumanjke kratko izmutite sa šećerom.
Najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao a zatim im dodajte ulje i mlijeko i sve lagano miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini.
Bjelanjke umutite posebno, par minuta pa ih dodajte u prethodnu posudu sa brašnom.
Sve miješajte vrlo lagano dok smjesa ne postane jednolična.
Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu.
Pecite na 180°C 15 minuta.
PRIPREMA KREME
Pomiješajte gustin, puding od vanilije i šećer te svemu dodajte 1 dl hladnog mlijeka.
Preostalih 7 dl mlijeka zagrijte do vrenja i ulijte smjesu sa pudingom.
Kremu miješajte cijelo vrijeme dok se krema kuha da se ne stvore grudice.
Kad je krema gotova ostavite je da se hladi.
Maslac pjenasto umutite električnim mikserom pa ga dodajte ohlađenoj smjesi.
Bijelu čokoladu istopite na pari i izlijte u ohlađenu kremu te ju ostavite da se potpuno ohladi.
PRIPREMA GLAZURE
Na zagrijanom ulju otopite čokoladu.
SLAGANJE RUSKIH KAPA
Kad se biskvit ohladio prerežite ga po sredini da dobijete dva biskvita iste debljine a zatim svaki izdubite rubom čaše da dobijete kapice za punjenje kremom.
Svaku kapicu premažite kremom pa ju preklopite drugom i lagano stisnite.
Rubove kapica također premažite kremom, a zatim ih uvaljajte u kokosovo brašno.
Pokrov kapica premažite pripremljenom glazurom. Ostaviti na hlađenje 1 sat u frižider.
- BISKVIT
- 4 jaja
- 130 g šećera
- 80 ml ulja
- 320 g brašna
- 2 dl mlijeka
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 žlice kakaa
- KREMA
- 2 pudinga od vanilije
- 50 g gustina
- 60 g šećera
- 8 dl mlijeka
- 150 g bijele čokolade
- 250 g maslaca
- GLAZURA
- 100 g tamne čokolade za kuhanje
- 30 ml dl ulja
- UKRAŠAVANJE
- 100 g kokosovog brašna
Kolaci.eu