Ne zaboravi Like and Share

Srce sa jagodama

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...

Tjesto:
150 ml mljeka
30 g margarina
malo secera i soli
90 g brasna
2 jaja

Fil:
250 ml slatkog vrhnja
250 g jagoda

Priprema:
Staviti mljeko,margarin,secer i sol da prokuha,skloniti sa kola i dodati brasno.Promjesati, vratiti ponovo na kolo i jos kratko kuhati uz stalno mjesanje.Skloniti sa kola i dodati jedno po jedno jaje.Ugrijati rernu na 180°C,tjesto staviti u spricu i oblikovati srce na masnom papiru.Peci oko 30 min.Kad je gotovo,ostaviti kratko da se ohladi i jos toplo pazljivo prerezati.Kad se ohladi filovati sa umucenim slatkim vrhnjem ( po zelji se moze dodati secer ),poredati jagode,prekriti gornjim djelom i posuti secerom u prahu.

Ovaj kolac se brzo i lako napravi a ujedno idealan za voljenu osobu...

Helena-isprobanirecepti.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss