Sastojci (Broj osoba: 6)
Tijesto:
6 bjelanjaka
20 dag šećera
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
15 dag mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
Krema:
6 dl mlijeka
6 žumanjaka
20 dag šećera
2 pudinga od vanilije
20 dag margarina
10 dag čokolade
oko 15 dag petit beurre keksa
Za glazuru:
10 dag čokolade
5 žlica ulja
Postupak pripreme
1. Istuci snijeg od bjelanjaka sa šećerom, dodaj ostale sastojke i stavi peći u veću namašćenu i brašnom posutu tepsiju u prethodno zagrijanu pećnicu. Peci oko pola sata na 175°C.
2. Pečeni biskvit još malo topao poškropi limunadom ili narančinim sokom (po izboru).
3. Za kremu umuti žumanjke sa šećerom i praškom za puding, od 6 dl mlijeka uzmi malo i umuti sa smjesom. Ostatak mlijeka ostavi da zakuha pa u njega ukuhaj smjesu. Miješaj na laganoj vatri dok se ne zgusne u kremu.
4. U pola smjese umiješaj 10 dag čokolade i ostavi obje kreme da se dobro ohlade.
5. Izradi margarin i u svaku kremu dodaj pola (po 10 dag u svaku) i dobro izmiksaj.
6. Hladan biskvit najprije premaži čokoladnom kremom, na nju složi petit beurre kekse namočene u mlijeko. Kekse premaži žutom kremom pa prelij čokoladnom glazurom.
7. Za glazuru na laganoj vatri otopi ulje i čokoladu.
Tijesto:
6 bjelanjaka
20 dag šećera
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
15 dag mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
Krema:
6 dl mlijeka
6 žumanjaka
20 dag šećera
2 pudinga od vanilije
20 dag margarina
10 dag čokolade
oko 15 dag petit beurre keksa
Za glazuru:
10 dag čokolade
5 žlica ulja
Postupak pripreme
1. Istuci snijeg od bjelanjaka sa šećerom, dodaj ostale sastojke i stavi peći u veću namašćenu i brašnom posutu tepsiju u prethodno zagrijanu pećnicu. Peci oko pola sata na 175°C.
2. Pečeni biskvit još malo topao poškropi limunadom ili narančinim sokom (po izboru).
3. Za kremu umuti žumanjke sa šećerom i praškom za puding, od 6 dl mlijeka uzmi malo i umuti sa smjesom. Ostatak mlijeka ostavi da zakuha pa u njega ukuhaj smjesu. Miješaj na laganoj vatri dok se ne zgusne u kremu.
4. U pola smjese umiješaj 10 dag čokolade i ostavi obje kreme da se dobro ohlade.
5. Izradi margarin i u svaku kremu dodaj pola (po 10 dag u svaku) i dobro izmiksaj.
6. Hladan biskvit najprije premaži čokoladnom kremom, na nju složi petit beurre kekse namočene u mlijeko. Kekse premaži žutom kremom pa prelij čokoladnom glazurom.
7. Za glazuru na laganoj vatri otopi ulje i čokoladu.
Zena.hr