Slika i recept Snežane Gavrančić.
Želite nešto slatko, lagano i jednostavno, bez pečenja kora i jaja?
Evo predloga:
Evo predloga:
Potrebno je :
- 600 g šlaga ,
- 200 g šećera u prahu ,
- 8dl hladne kisele vode,
- 300g mlevenog keksa,
- 200- 250 g voća ( maline , jagode , šumsko voće ),
- 100 g čokolade ,
- malo mleka
Priprema:
Osnova : šlag i šećer izmešati , postepeno dodavati hladnu mineralnu vodu i mutiti mikserom dok ne bude čvrsto. podeliti na tri dela, u tri zasebne činije
1 deo – 1/3 smese šlaga – dodati keks i umešati
2 deo – 1/3 smese – dodati voće
3 deo – 1/3 smese – dodati otopljenu čokoladu
1 deo – 1/3 smese šlaga – dodati keks i umešati
2 deo – 1/3 smese – dodati voće
3 deo – 1/3 smese – dodati otopljenu čokoladu
Ređati : 1 deo , 2 deo i 3 deo , dekorisati rendanom čokoladom ili po izboru.
Dobro rashladiti u frižideru i torta je spremna za degustaciju!
Prijatno!