Ne zaboravi Like and Share

Torta sa jagodama

Hvalite, kritikujte, dodajte svoje verzije recepta: Možda želite pročitati i ovo? Plugin for WordPress, Blogger...
Keks deo:
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 100 gr  šećera u prahu
  • 150 gr margarina
Beli deo:
  • 350 gr krem sira
  • 200 kisele pavlake sa najmanje 20% mlečne masti
  • 350 ml slatke pavlake
  • 200 gr šećera u prahu
  • 2 kesice vanilin šećer
  • 1 kesica  goveđe želatine od 10gr
Žele:
  • 300 gr smrznutih jagoda
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica goveđe želatine od 10 gr
Priprema:
Pomešajte mleveni keks i šećer u prahu, pa dodajte otopljeni margarin. Dobro sjedinite i i stavite na dno kalupa, utisnite kašikom ili rukom, pa ostavite u frižider dok pripremite krem.
Pomešajte sir i kiselu pavlaku sa šećerom u pahu.
Ulupajte slatku pavlaku  i dodajte je prethodnoj smesi.
Ako je redje onda dodajte želatin a ako je smesa gusta ( ovo ume da varira zbog kvaliteta kisele i slatke pavlake ) Želatin potopite sa 5 kašika vode i zagrejte da se granule želatina otope, nikako da provri, pa tu smesu istresite u smesu sa sirom i dobro sjedinite.
Ovaj krem nanesite preko keks kore.
Pomešajte jagode sa šećerom pa stavite na vatru da provri.
Želatin potopite u 5 kašika vode. Kad provri kuvajte jos minut, dva i sklonite, pa u tako vruće, ali da ne vri istresite želatin. Dobro promešajte da bi se želatin otopio i ostavite da se prohladi.
Kada smesa se bude stezala nanesite preko belog krema i ostavite u frižider nekoliko sati da odstoji da se sve lepo veže i stegne.
Posle samo skinite obruč i poslužite.
brzikolaci.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

Get Free Updates in your Inbox
Follow us on:
facebook twitter gplus pinterest rss